fbpx

Materialer og håndverk

Kvalitet

Topaz er en andregenerasjons familiebedrift som har levert ypperste håndverk i snart et halvt århundre. Grunnsteinene i bedriftens filosofi er førsteklasses håndverk, kvalitetsmaterialer og en lett gjenkjennelig design.

Topaz’ tidløse selskinnstøvletter er inspirert av samenes biekso og inuittenes kamiks, mens linjen By Oslo byr på tidsriktige støvletter i okseskinn i både knall rødt og lilla og i ubehandlet skinn.

Topaz legger vekt på å være en produsent nær kundene. Service på fottøyet koster deg ingenting. Du får alltid svar på dine henvendelser, og responstiden er kort. Ikke minst er Topaz god på levering. Produksjonen kan økes raskt i takt med temperatursvingningene. Leveransene går knirkefritt, og forutsigbarhet er sikret i alle ledd.

Materialer fra vår kulturarv

Selskinn

Hårene på selskinnet har en naturlig og unik varmeisolerende evne og et naturlig fettlag som er vannavvisende og ikke trenger behandling. Hos Topaz velger vi å bruke selskinn fra Canada og Grønland.

Topaz støtter selfangst i nordområdene, langs Labradorkysten, på Grønland og øst i Barentshavet. Selen lever fritt i sitt naturlige miljø til den blir jaktet på og høstet som overskudd av naturens ressurser. Det er viktig med en ressursutnytting av selbestanden i disse områdene, slik at urbefolkningen kan skaffe seg inntekter uten å være avhengig av støtte fra storsamfunnet og for å kunne fortsette sin bosetting i nordområdene.

Selen vil uansett bli jaktet på for å holde bestanden nede og borte fra deler av kysten i Europa. Disse dyrene blir ikke utnyttet til mat eller foredlet på andre måter, men blir i stedet destruert og kastet som avfall. Det er derfor viktig for Topaz å bruke råstoffene som selen gir, råstoffer som gir arbeidsplasser og selvforsyning av mat i arktiske strøk.

Du kan lese mer om dette i våre etiske retningslinjer.

Okseskinn

Okseskinn har blitt brukt i vintersko på våre breddegrader siden tidenes morgen. Hårene på oksekinnet isolerer naturlig mot kulde, og materialet er svært slitesterkt. Skinnet kan og bør behandles med impregneringsspray. Topaz benytter seg kun av europeiske garverier og skinnleverandører.

Kalveskinn

Topaz’ elegante og tidløse skinntøfler sys av glatt kalveskinn som gir god og stabil støtte for fotbuen, samt støtdemping for hæl og forfot. Kalveskinnet er tynt og fyller mindre i skoen.

Andre naturmaterialer Topaz bruker, er saueull, reinsdyrskinn og elgskinn – alt sammen materialer fra vår nordiske kulturarv.