fbpx

Om Topaz

Familiebedrift med lange tradisjoner

Topaz er en familiebedrift med lange tradisjoner. Skotekniker Knut Reigstad tok sin utdannelse i England og var fabrikksjef i danske Ecco i flere år før han grunnla Gerna Skofabrikk på Dalekvam på Vestlandet på slutten av 1970-tallet.

De første årene produserte Gerna Skofabrikk tresko og treskostøvletter. Det gikk jernbanevogner ut fra fabrikken ukentlig, og det var over 20 ansatte i produksjonen. Etter en feilinvestering på 1980-tallet med kjøp av en kostbar sålemaskin som aldri virket, ble Gerna Skofabrikk lagt ned.

Topaz etter edelstenen topas

På midten av 80-tallet flyttet Reigstad til Ulefoss i Telemark og startet opp en ny skofabrikk. Den nye fabrikken fikk navnet Topaz etter edelstenen topas – et navn som gjenspeiler Topaz’ enestående kvalitetsprodukter, den gang selskinnsko og tøfler. I år 2000 kjøpte Topaz opp tøffelfabrikken Royal Comfort i Seljord. Alle modellene fra Royal Comfort ble modernisert og oppgradert. Det sikret Topaz et bredt modellsortiment, og omsetningen skjøt fart.

Både Reigstads ektefelle, Elna Reigstad, og barna var involvert i arbeidet på fabrikken. Da Knut Reigstad pensjonerte seg i 2005, overførte han eierskapet til de fire barna sine.

30 medarbeidere rundt om i Europa

Helge Reigstad tok over som daglig leder. Han er utdannet ortopeditekniker og har jobbet med design av ortopediske sko og ortopedifaget i 16 år. Som et ledd i å øke fabrikkens lønnsomhet, ble siste del av produksjonen flyttet til Estland og Tsjekkia i 2008 for å møte konkurransen fra utlandet. Fortsatt er det stor aktivitet i lokalene på Ulefoss. Her utvikles og designes nye produkter. Hovedlageret ligger også her. I dag sysselsetter Topaz nærmere 30 medarbeidere i Estland og Tsjekkia og fire personer på Ulefoss.

Topaz’ hovedmarked er Norge, men produktene eksporteres også til resten av Skandinavia, Canada, Europa og Japan.

Topaz er den eneste gjenværende produsenten av selskinnstøveletter og -tøfler i Norge.


Vår filosofi

Topaz er en andre-generasjons familiebedrift som har levert kvalitetshåndverk i nesten et halvt århundre. Bedriftens filosofi er førsteklasses håndverk, kvalitetsmaterialer og en lett gjenkjennelig design.
  Eva Bean

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit lacus, a iaculis diam.

  Eva Bean
  Developer
  Maria Woods

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit lacus, a iaculis diam.

  Maria Woods
  Designer
  Booby Stone

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit lacus, a iaculis diam.

  Booby Stone
  Director
  Anna Neaga

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit lacus, a iaculis diam.

  Anna Neaga
  Art Director
Presentation
What the video about our new products

Ekte norsk

Materialer

Topaz støvler er laget med materialer av høyeste kvalitet for å sikre deg en varm fot.

Lokasjon

Topaz of Norway holder til i Ulefoss, Norge.

Sikker betaling

Vi benytter oss av den trygge betalingsløsningen PayPal.

Trygg frakt

Alle Topaz of Norway-støver kommer i en skoeske for å sikre at produktene kommer trygt hjem til deg.